Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Borvacsora és pincelátogatás 7 fajta bor kóstoltatással a Galambos Pincészetnél

Márai gondolatai, a mi megvalósításunkban, beteljesedtek. Szőlőbirtokot vettünk, és pincészetet alapítottunk. Mindez 17 évvel ezelőtt történt.

     

[9]

Leírás

Borvacsora és pincelátogatás 7 fajta bor kóstoltatással a Galambos Pincészetnél 2 fő részére

2-3 óra, magyar nyelven, szükség esetén tolmáccsal

Előétel: resztelt csirkemáj Dávid-király módra furmintos öntettel 
Leves: csontleves zöldséggel, cérnametélttel
Főétel: furmintos pácolt pecsenyehús, steak burgonyával
Saláta: vegyes saláta
Desszert: fagylaltkehely

   

A menü szezonálisan eltérő lehet.
A borvacsora után pincelátogatás kezdődik, előtte szőlő- és borkészítés fortélyaiba vezetjük be vendégeinket. Borház látogatása során, ahol reduktív borkészítés folyik, a technológiát mutatják be, majd a pincébe megyünk le, ahol a hordókból kiválasztva 7 fajta bort mutat be a nagy szakértelemmel bíró Galambos Péter borász.

   

Márai gondolatai, a mi megvalósításunkban, beteljesedtek. Szőlőbirtokot vettünk, és pincészetet alapítottunk. Mindez 17 évvel ezelőtt történt. Az eltelt évek alatt borainkat nemcsak a fogyasztók, hanem a szakma is értékelte. Számtalan komoly helyezést értünk el versenyeken, amelyek között voltak arany, ezüst és bronzérmek is. Részt vettünk országos, és nemzetközi versenyeken is pl.: Vinagora 2009-es évj. házasított borunk, amely a HÁRMINT fantázia nevet kapta, aratta eddig a legnagyobb sikert. Ez a bor aranyérmet nyert és elnyerte a krakkói érsek elismerését. A krakkói ENOEXPO inspirációja alapján elkészített száraz Kosher Furmint és Hárslevelű borunk, több elismerésre tett szert, hazai- és külföldi borversenyeken. A 2022-es évjárat, mennyiségben alacsony, termést eredményezett, viszont a minősége különleges. A Kassa-város dűlőben termett szőlőből először sikerült édes bort készíteni.

   

   

   

   

   

   

Foglalási feltételek

Galambos Pincészet és Vendégház

 

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Borok, illatok, zamatok) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére