Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Daru Déli Dűlő borkóstoló a halászlé fővárosában borkorcsolyával a Duna-parton

Ha valahol indokolt használni a „kézműves bor” kifejezést, akkor az a bácsszentgyörgyi Daru Déli Dűlő Borbirtok. Az apai ágon bunyevác származású Sümegi Dragan és felesége, Mónika – gyermekeikkel közösen – alig 2 hektáron gazdálkodnak, mégis elismert szereplői a térségi (bor)kulturális és turisztikai életének.

     

[2]

Leírás

5 tételes Daru Déli Dűlő borkóstoló a halászlé fővárosában  2 fő részére, borkorcsolyával Baján a Duna-parton

Gyere Bajára, a halászlé fővárosába, ahol 5 boron keresztül mutatja meg nektek Sümegi Dragan, a Daru Déli Dűlő Borbirtok borásza, hogy mire képes a hajós-bajai borvidék. A pincebemutatóval egybekötött borkóstolón a hordókból fogjátok a vörösbort kóstolni. A gyönyörű faajtón belépve és a lépcsők aljára érve rögtön a kóstolóhelyiség fogadja a vendégeket, ahol már látni fogod a kóstolósort, és rögtön helyet is foglalhattok. Az első tételeket itt fogjátok megkóstolni, ezek nagy valószínűség szerint egy könnyed Bianka, illetve egy illatos, üde cserszegi fűszeres lesznek.

   
A bajai Daru Déli Dűlő borkóstoló foglalás menete szerint 5 bort fogtok megkóstolni ezen a klasszik borkóstolón, és a már előbb említett 2 könnyű fehérbor, valamint egy rozé mellett két vörösbort is megismerhettek a Daru Déli Dűlő Borbirtoktól. Ez egyrészt jó hír azoknak, akik vörösborosok, másrészt ennek a kóstolónak az egyik különlegessége, hogy a vörösborokat jellemzően nem a kóstolóhelyiségben, hanem a pincetúra közben kóstoljátok meg. Ráadásul rögtön a hordóból kerülnek a poharakba a vörösborok, miközben Dragan, a borász körbevezet titeket a pincében. Így tényleg, szó szerint ott kóstolhatjátok meg a borokat, ahol azok születnek.

   
Borkorcsolyát is kaptok ehhez a borkóstolóhoz, de ha ennél komolyabbra vágytok, akkor sem kell messzire menni. A kóstolóhoz kérhettek hidegtálat is, vagy minimum 5 fő esetén már melegételt is. Ezen kívül az ott található Halászati Miniskanzen és Hajómalom bemutatását kínálják vendégeiknek.

Körülbelül 2 óra hosszú a program.

   

A Daru Déli Dűlő Borbirtok Magyarország déli határa mentén, Bácsszentgyörgyön húzódik a Hajós- Bajai Borvidék részeként. Ha valahol indokolt használni a „kézműves bor” kifejezést, akkor az a bácsszentgyörgyi Daru Déli Dűlő Borbirtok. Az apai ágon bunyevác származású Sümegi Dragan és felesége, Mónika – gyermekeikkel közösen – alig 2 hektáron gazdálkodnak, mégis elismert szereplői a térségi (bor)kulturális és turisztikai életének.Kis családi pincészetünkben (600hl) nagy szívvel és sok-sok kézi munkával készülnek egyre magasabb minőségű nedűink és az azokat kiegészítő gasztronómiai különlegességeink, például borcsokoládé, borfagylalt, boros-krémes.

   

2017 óta működik bajai bemutató pincéjük kisebb-nagyobb családi és céges rendezvények számára. Biankájuk, kékfrankos rozéik nemzetközi versenyeken is aranyérmeket hoztak. 2015-ben az övék lett Bács-Kiskun megye rozé bora, 2015-ös kadarkájuk pedig – amelyből borcsokit is alkottak – 2016-2018-ban Prémium díjat kapott. Nem csak az ízek világában vállalnak idegenvezetést: a környékbeli kirándulások tekintetében szintén rájuk bízhatjuk magunkat.

Foglalási feltételek

DARU DÉLI DŰLŐ BORBIRTOK

6511 Bácsszentgyörgy, Sarok utca 3.

Weboldal link: https://www.facebook.com/DaruDeliDulo/

 

Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőség valamelyikén:
Telefonszám: (30) 523 4472
E-mail cím: darudelidulo@gmail.com

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet Örömök) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére