Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Budapest Bora - Kóstoló és sétatúra

A Budapest Városművek programjai ablakok, melyeken át a város, mint szellemi tér egy-egy szelete válik láthatóvá.

     

[9]

Leírás

Sétatúra borkósolóval max 2 fő számára

A séta hossza 2 óra. Találkozó a Jókai kert bejáratánál.

A túrákat márciustól novemberig szervezik.

Kóstoló és séta egy eltűnt bor nyomában. Szinte közhely, hogy hajdanán a budai oldalon végig szőlőskertek álltak. De mit termeltek?
Az elismert helytörténészekből és lokálpatriótákból álló társaság, a Kadarka kör azt tűzte ki célul, hogy életre kelti a budai oldal egykori büszkeségét: a “budai vörös”-t. Egy bort, amely generációkon át meghatározta a budai oldal képét, és az itt lakók életmódját. A reformkorban hírneve a Tokaji Aszúéval vetekedett. Mára nyomtalanul eltűnt.
A kezdeményezést felkarolták neves borászok szerte a Kárpát-medencéből. Ennek eredménye a Kadarkáink kertje, mely nem máshol talált otthonra, mint Jókai Mór egykori kertjében a Svábhegyen. A felújítási munkák miatt zárva tartó kert, jelenleg csak a Budapest Városművek programján látogatható.
A budai vörös újjáélesztése egyedülálló történet, amiben a múlt és a jelen összefonódik. A program során sétálunk a szőlőben, Budapestet talán legjobban ismerő személyek mesélik el a Budai Kadar sztoriját. És meg is kóstoljuk az újjáélesztett tüzes nedűt.
Egy dologra vigyázunk: Ha már bort iszunk, legalább bort is prédikáljunk.

   

   

Foglalási feltételek

Budapest Városművek

Budapest

Weboldal link: https://varosmuvek.hu/

 

Előzetes bejelentkezés: info@varosmuvek.hu, +36 20 33 25 489

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Borok, illatok, zamatok) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére