Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festett bonbon készítő tanfolyam

Hiánypótló ez a tanfolyam, mivel a szokásos bonbon tanfolyamokon nem lehet elsajátítani a bonbon festést, ráadásul több technikát is megtanítanak. Minden munkafolyamatban részt tudsz venni és a saját bonbonjaidat elkészíteni, amiket végül díszdobozban haza is vihetsz. 

        

[2]

Leírás

Mit is rejteget ez a tanfolyam?

A tanfolyam teljes egészében lefedi a normál bonbon tanfolyamuk anyagát, festési technikákkal kiegészítve, így ez a tanfolyam időben is hosszabb mint a bonbon tanfolyamuk.

Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamukon is, a temperálás trükköket is megismertetik és erről jegyzetet is adnak résztvevőiknek.

A kurzus kb 3-4 órája során:

- festett bonbonokat készítetek ét- vagy tejcsokoládéból,

- fehér csokoládéra is mintákat varázsoltok transzfer fóliával,

- több fajta kézi technikával és festékszóró pisztoly segítségével is alkottok szebbnél-szebb bonbonokat.

     

Mi más teszi még különlegessé ezt a tanfolyamot?

- több fajta festékkel és eszközzel készítitek el a különböző festéseket

- kipróbáljátok a maszkolást

- elsajátítod több ganache (töltelék) receptjét

- bonbonjaidat díszdobozban hazaviheted

- trükköket, fortélyokat mutatnak be, hogyan lehet a drága eszközöket otthon, házi módszerekkel és olcsó megoldással helyettesíteni

- megismertetik a csokoládé történetét

- különböző csokoládékat lehet náluk kóstolni, megismerni

- más manufaktúrák kurzusaival ellentétben a kurzuson nem csak egy, hanem kétfajta temperált csokoládéval lehet dolgozni

- megmutatják az otthoni sikerhez milyen alapanyagokra lesz majd szükséged, és azokat a kurzus után akár náluk beszerezheted

- részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok, így jegyzetelni sem kell a tanfolyam során

- megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is, amikhez nincs szükséged gránit vagy márványlapra otthon

- a legkiválóbb belga csokoládéval dolgoztok

- hűsítő italok, kávé, ásványvíz gondoskodik még arról, hogy tökéletesen érezd magad

A programot bátran ajánljuk gluténérzékenyeknek.

Kötényt biztosítanak a tanfolyam időtartamára, ám ettől függetlenül olyan ruházatot javasolnak, ami nem gond, ha festékes lesz.

Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített bonbonokat fogyasztani, vagy meglepni vele szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is itt a helyed! 

Tanfolyam vezető: Lix-Hajdu Nikoletta, cukrász és tanár, aki az Ars Socolata Kft. tulajdonosa és a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója.

Oklevelet adnak, amennyiben korábban megkapják a résztvevők nevét.

A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.

További otthoni csoki- és bonbonöntéshez csoki alapanyag a webshopukban, valamint a kurzus helyszínén is vásárolható.

De milyen is az igazi kézműves csokoládé, és miért a bolti ár többszöröséért szerezhető be legtöbbször?

A kézműves csokoládét választók hajlandók kifizetni a viszonylag magas árat a minőség miatt. A tömegtermeléshez képest jóval magasabb árat több tényező is okozza. Egyrészt a kézi munkaerő esetén jóval lassabb az előállítás a gépi termeléshez viszonyítva. A következő faktor az, hogy a gyári tömegtermelés során a versenyképesség miatt kénytelenek spórolni különleges, minőségi alapanyagok magas arányán. A legtöbb manufaktúra minőségi csokoládé alapanyagot használ, amelyet a tömeggyártású csokoládék alapanyagának többszöröséért tudnak csak beszerezni. Az igazi eredeti csokoládé nem tartalmaz tejsavóport, tejzsírt vagy bármely kakaóvajat helyettesítő olcsósító összetevőt. A különbséget sok esetben csak akkor veszi észre az átlag vásárló, amikor egymás után kóstolja a bolti és a kézműves csokoládét. Ahogy borok esetén is léteznek specialisták, akik a legkisebb különbséget is észreveszik, a csokoládé ínyencek körében is találunk olyan személyeket, akik nem csak a manufakturális és gyári előállítású táblás csokoládé közötti különbséget képesek megállapítani, hanem akár a felhasznált kakaóbab származási helyét is beazonosítják.
Csokoládé és minőség kéz a kézben járva: az Ars Socolata nem csak művészi szintre emeli az édességek készítését, de közösségi élménnyé is teszi azt. Nem csak egyedi és exkluzív édességeket kínálnak, de kurzusaikon te is elsajátíthatod a legnépszerűbb finomságok titkát, hogy utána bármikor elkészíthesd azokat magad vagy barátaid, családod örömére.

Foglalási feltételek

Ars Socolata

1078 Budapest, Nefelejcs utca 19.

https://arssocolata.com/

Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges az arssocolata@gmail.com email címen.

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet örömök) a beazonosításhoz.
Te napod élménykártyádat ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

 

Partnerünk KATA körbe tartozó egyéni vállalkozó, ezért csak a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő magánszemély részére szóló számlát fog tudni kiállítani!

Az oldal tetejére