Leírás
Mártott, vágott bonbon készítő tanfolyam 3 fő részére
A tanfolyam különlegessége, hogy sok olyan különböző, ritkán tanított technikát lehet elsajátítani a workshop során, ami a szokásos bonbon tanfolyamoknak nem része. Minden munkafolyamatban részt tudsz venni és a saját trüffeljeidet elkészíteni, amiket végül díszdobozban haza is vihetsz.
Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamukon is, a temperálás trükköket is megismertetik és erről jegyzetet is adnak a résztvevőknek.
Azoknak is ajánlott a tanfolyam, akiknek nincs otthon polikarbonát vagy szilikon formájuk a bonbon öntéshez, mégis szeretnének egyedülálló, különleges bonbonokat és trüffeleket készíteni. Illetve a bonbon tanfolyamukon már végzett kurzustagjaik számára is kitűnő lehetőség e tanfolyam új fortélyok elsajátítására.
Mit is rejteget ez a tanfolyam?
A workshop kb. 4 órája során díszített vágott bonbonokat (ganache krémbonbont) készítetek:
- Elsajátítjátok több ganache receptjét, a keretbe töltés és a szeletelés módját
- A ganache-t temperált csokiba mártjátok
- Díszítitek aprított magvakkal, liofilzált és aszalt gyümölcsökkel, ételfestékkel, színes transzfer fóliával, struktúra fóliával.
Töltött trüffel golyókat is készítetek:
- Ganache-t főztök
- Megtöltitek a trüffel shell csokoládé golyókat
- Befeditek őket
- Csokiba mártjátok
- Díszítitek
Mi más teszi még különlegessé ezt a tanfolyamot?
- Trükköket, fortélyokat mutatnak be, hogyan lehet sok százezer forintokért beszerezhető eszközöket otthon, házi módszerekkel helyettesíteni
- Megismertetik a csokoládé történetét
- Különböző csokoládékat lehet kóstolni, megismerni
- Bonbonjaidat, trüffeljeidet díszdobozban hazaviheted
- Kétfajta temperált csokoládéval lehet dolgozni
- Megmutatják milyen alapanyagokra lesz majd szükséged, és azokat a kurzus után akár náluk is beszerezheted
- Részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok
- Megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is, amikhez nincs szükséged gránit vagy márványlapra otthon
- A legkiválóbb belga csokoládéval dolgoztok
- Hűsítő italok, kávé, ásványvíz gondoskodik még arról, hogy tökéletesen érezd magad.
A programot bátran ajánljuk gluténérzékenyeknek, vegánoknak és laktózérzékenyeknek is.
Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített trüffeleket fogyasztani, vagy meglepni vele szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is itt a helyed!
A résztvevők neveinek előzetes megadása esetén oklevelet biztosítunk.
A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.
Foglalási feltételek
Ars Socolata
1078 Budapest, Nefelejcs utca 19.
Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges az arssocolata@gmail.com email címen.
Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Deluxe - Boldogító Igen) a beazonosításhoz.
Te napod élménykártyádat ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!
Partnerünk KATA körbe tartozó egyéni vállalkozó, ezért csak a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő magánszemély részére szóló számlát fog tudni kiállítani!