Leírás
A tanfolyam különlegessége, hogy sok olyan különböző, ritkán tanított technikát lehet elsajátítani a workshop során, ami a szokásos bonbon tanfolyamoknak nem része. Minden munkafolyamatban részt tudsz venni és a saját trüffeljeidet elkészíteni, amiket végül díszdobozban haza is vihetsz.
Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamukon is, a temperálás trükköket is megismertetik és erről jegyzetet is adnak a résztvevőknek.
Azoknak is ajánlott a tanfolyam, akiknek nincs otthon polikarbonát vagy szilikon formájuk a bonbon öntéshez, mégis szeretnének egyedülálló, különleges bonbonokat és trüffeleket készíteni. Illetve a bonbon tanfolyamukon már végzett kurzustagjaik számára is kitünő lehetőség e tanfolyam új fortélyok elsajátítására.
Mit is rejteget ez a tanfolyam? A workshop 3-4 órája során díszített vágott bonbonokat (ganache krémbonbont) készítetek:
- elsajátítod több ganache receptjét, a keretbe töltés és a szeletelés módját
- a ganache-t temperált csokiba mártjátok
- díszítitek aprított magvakkal, liofilzált és aszalt gyümölcsökkel, ételfestékkel
- díszítitek színes transzfer fóliával
- díszítitek struktúra fóliával.
Töltött trüffel golyókat is készítetek:
- ganache-t főztök
- megtöltitek a trüffel shell csokoládé golyókat
- befeditek őket
- csokiba mártjátok
- díszítitek.
Mi más teszi még különlegessé ezt a tanfolyamot?
-trükköket, fortélyokat mutatnak be, hogyan lehet az amúgy egyenként sok százezer forintokért beszerezhető eszközöket otthon, házi módszerekkel helyettesíteni
-megismertetik a csokoládé történetét
-különböző csokoládékat lehet kóstolni, megismerni
-bonbonjaidat, trüffeljeidet díszdobozban hazaviheted
- más manufaktúrák kurzusaival ellentétben a kurzuson nem csak egy, hanem kétfajta temperált csokoládéval lehet dolgozni
- megmutatják az otthoni sikerhez milyen alapanyagokra lesz majd szükséged, és azokat a kurzus után akár máluk is beszerezheted
- részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok
- megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is, amikhez nincs szükséged gránit vagy márványlapra otthon
- a legkiválóbb belga csokoládéval dolgoztok
- hűsítő italok, kávé, ásványvíz gondoskodik még arról, hogy tökéletesen érezd magad.
A programot bátran ajánljuk gluténérzékenyeknek.
Laktózérzékenyektől, vegánoktól, cukorbetegektől valamint fogyókúrázóktól kérik, hogy jelentkezéskor a speciális kérést jelezzék, hiszen vegán étcsokoládé és édesítőszerrel édesített, cukormentes belga tejcsokoládé is lapul a raktárban.
Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített trüffeleket fogyasztani, vagy meglepni vele szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is itt a helyed!
Tanfolyam vezető: Lix-Hajdu Nikoletta, cukrász és tanár, aki az Ars Socolata Kft. tulajdonosa és a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója.
Oklevelet adnak, amennyiben korábban megkapják a résztvevők nevét.
A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.
Foglalási feltételek
Ars Socolata
1078 Budapest, Nefelejcs utca 19.
Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges az arssocolata@gmail.com email címen.
Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet örömök) a beazonosításhoz.
Te napod élménykártyádat ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!
Partnerünk KATA körbe tartozó egyéni vállalkozó, ezért csak a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő magánszemély részére szóló számlát fog tudni kiállítani!