Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4 tételes Megyeri Fivérek borkóstoló

A Megyeri Fivérek borászata a fővárostól 60km-re található Ceglédbercelen. A Gödöllői-dombság utolsó nyúlványa a falu határáig ér. A déli lejtőn a jó talaj, a jellegzetes mikroklíma finommá érleli az itt termesztett szőlőt. Nem véletlen, hogy e területet a helybéliek emberemlékezet óta Aranyhegynek nevezik.

     

[9]

Leírás

4 tételes Borkóstoló 2 főre

A Borkápolna a környék legkisebb családi borászatának kóstolóterme. Egy lebontott imaház 14.000 téglájából épült. Belső kialakítása hűen követi a középkori altemplomok építészeti sajátosságait. Boltozati megoldásai szemetgyönyörködtetőek. Megyeri József borász fog várni benneteket a Megyeri Fivérek Borkápolna előtt, amely egy igazán különleges helyiség. A kápolna ideális helye a borkóstolóknak és a borok érlelésének. A pincében mindössze néhány ezer palack bor érlelődik, amely aprólékos körültekintő munkával készült. A legismertebb világfajták közül megtalálható: a chardonnay, a rajnai rizling, cabernet sauvignon csakúgy, mint néhány hungarikum, köztük a környék legnépszerűbb fajtája a cserszegi fűszeres. Boraikat ínyenceknek ajánlják s azoknak, akik hisznek e nemes ital gyógyító erejében. Az igényes borbarátokat szeretettel fogadják borkóstolóra tavasztól ősz végéig, előre egyeztetett időpontban. 

   

"Az együtt töltött idő alatt vendégeink megérthetik, hogy boraink nemcsak kellemes italok hanem egyben palackba zárt képeskönyvek, amelyek falunkról, az itt élőkről és sorsunkról mesélnek."

   

"Közel 3 évtizede fogalmazódott meg bennünk, hogy az apai szőlőskertek hagyományait átörökítve újraértelmezzük a szőlőhöz és a borhoz való kötődésünket. Aprócska pincében néhány hordóval kezdtük el a munkát. 1996-ban töltöttünk először palackba bort Megyeri Fivérek néven. Az ezredfordulót megelőző évben családi házunk udvarában építettük a szőlőfeldolgozót és az alatta lévő pincét, ahol mindössze 100 hl mustfogadására van lehetőség."

   

Foglalási feltételek

Bp Beer Lab - Craft Head - Brewpub & Bistro

1085 Budapest  Rákóczi út. 29.

Weboldal link: https://www.bpbeerlab.hu/

 

Előzetes bejelentkezés szükséges +36 30 306 6686 telefonszámon, vagy hello@bpbeerlab.hu mail címen

 

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Borok, illatok, zamatok) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére