Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tételes Bónis-Reitter borkóstoló a történelmi Pálos Pincében

Több generációs borászcsalád leszármazottjaként, várunk titeket a történelmi Pálos Pincénél, hogy bevezessen a soproni borvidék és a több száz éves pincerendszer titkaiba. 

     

[9]

Leírás

Bónis-Reitter borkóstoló a történelmi Pálos Pincében: 5 tételes borkóstoló 2 fő részére + borkocsonya

Sopronban, a több száz éves Pálos Pincében vár titeket Bónis Péter egy igazán különleges borkóstolóval. A kóstoló végére megismerkedtek a soproni borvidék hagyományaival és történelmével, valamint a Bónis-Reitter borokkal is.

   

Kóstolj meg 5 bort a Bónis-Reitter Borászat szortimentjéből, fehéret, rozét és vöröset egyaránt. Maga a borász fog titeket körbevezetni a pincén, pontosabban pincerendszeren, miközben mesél a soproni borvidékről, a Bónis-Reitter Borászat történetéről és a borkészítési eljárásokról. Igazán különleges élmény a súlyos falak között sétálni, a borkóstolóra is az egyik pinceágban kialakított, 80 fő befogadására alkalmas kóstolóhelyiségben kerül sor. A klasszik soproni borkóstolón összesen 5 tétel kóstolására nyílik lehetőségetek, és bár fix borsor nincs a családi pincészetnél (előfordul ugyanis, hogy valamit elkapkodnak előttetek), általában 2 fehér- és 2 vörösbor között egy rozét is meg fogtok kóstolni.

   

Csak száraz borokat fogtok kóstolni, ez biztos. Általában egy ottonel muskotály és zenit házasításából született, MusKata névre keresztelt reduktív borral kezditek a klasszik kóstolót. A vörösborok előtt még egy pinot noir rozét is megkóstolhattok, majd következik a soproni borvidék zászlósbora, a kékfrankos. Zárásként még azért megnéztek egy prémium pinot noirt is, csak hogy lássátok mire képes a fajta Sopronban és környékén. Nem biztos, hogy ez lesz a pontos kóstolósor, azt érdemes mindig egyeztetni a borásszal az érkezésetek előtt, de biztosak lehettek benne, hogy nem fogtok csalódni, bármi is kerüljön a poharatokba.

Különleges, összetett élményben lesz részetek, de mindenképp hozzatok magatokkal zárt cipőt és meleg ruhát, a pincében hűvös van.

"A több mint 10 hektáron, Sopron legkülönbözőbb dűlőiben fekvő területeinket magunk műveljük. A természetes művelés mellett különös figyelmet fordítunk a terméskorlátozásra, valamint a kézi szüret során a fürtválogatásra. Pincénkbe csak egészséges fürtök kerülhetnek be, hiszen kizárólag abból készülhet minőségi bor. A mi hitvallásunk szerint a hagyományok és a modern technológia ötvözetéből születhetnek a mai modern kor legjobb borai. Előtérbe kerülnek a természetes borok. Szerencsések vagyunk, hiszen a Pálosok kiváló szakemberek lévén olyan pincét építettek, melynek klímája tökéletes a borkészítéshez."

Foglalási feltételek

BÓNIS-REITTER BORÁSZAT

9400 Sopron, Gesztenyés krt. 64.

Weboldal link: https://bonis-reitter.com/

 

Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek valamelyikén:

Telefonszám: +36 30 473 2965, +36 20 931 2776
E-mail cím: peter@bonis-reitter.com

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Borok, illatok, zamatok) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére