Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tételes Mikóczi borkóstoló a borpajtában

Pincészetünk tizenöt éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Fontosnak tartjuk a kézműves jellegű szőlőtermesztés és borkészítés mellett a modern technológiák alkalmazását és azt is, hogy vásárlóink minden palackon érezzék a szeretetet, odafigyelést és gondoskodást, amivel borainkat készítjük. 

     

[9]

Leírás

Mikóczi borkóstoló a borpajtában 5 tételes borkóstoló 2 fő részére

Kóstolj meg 5 szekszárdi bort a Tolna megyei Bátán a Mikóczi Pincészetnél! A Szekszárdi borvidék déli részén fekvő településen egy régi istállóból kialakított kóstolóhelyiségben, a borpajtában lesz a borkóstoló, ami mellé bőséges hidegtálat is kaptok.

   
A megérkezés örömére welcome drink gyanánt rögtön megkóstolhatjátok Attila diópálinkáját, ami után bele is kezdtek a szekszárdi borkóstolóba. 5 bort fogtok megkóstolni, a borsort pedig minden esetben a borásszal közösen, ott helyben állítjátok össze. Attila tekintettel van a vendégek ízlésére és igyekszik kielégíteni a kíváncsiságukat, de akkor sem kell megijedned, ha nincs ötleted arra nézve, hogy mit szeretnétek kóstolni. Általában 2 fehér-, 1 rozé- és 2 vörösbor követi egymást ezen a klasszik borkóstolón. A fehéreket nézve a zenit  és a királyleányka szokott helyet kapni a sorban, a rozé fixen a pincészet kékfrankos rozéja, vörösborokból pedig általában cabernet sauvignont és merlot-t mutat nektek a borász.

   
A kóstoló közben, vagy a végén a borász örömmel megmutatja nektek a pincét is, ahol pontosabb képet kapsz arról, hogy miként lesz a szőlőből bor. Visszatérve a borpajtába, ráadásul még a kedvenc boraid visszakóstolására is lehetőséged nyílik, az elviteles borvásárlásról már nem is beszélve.
Gyertek Bátára, erre a kulturálisan rendkívül izgalmas kis településre, és ismerkedjetek meg egy csupaszív borásszal és szekszárdi boraival!

   

A Mikóczi Pincészet Tolna megyében Bátán található, a „Sárköz peremén”, a szekszárdi borvidék déli részén. Pincészetünk tizenöt éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Fontosnak tartjuk a kézműves jellegű szőlőtermesztés és borkészítés mellett a modern technológiák alkalmazását és azt is, hogy vásárlóink minden palackon érezzék a szeretetet, odafigyelést és gondoskodást, amivel borainkat készítjük. A szőlőterületeink növekedésével már más világfajták is színesítik kínálatunkat, mint a merlot és a cabernet sauvignon. A jelenlegi négy hektáros területen ez a választék szerepel, viszont saját és a vevői igények kielégítésére a fehér szőlők is teret nyertek borászatunkban, melyeket helyi gazdáktól vásárolunk. szekszárdi megmérettetésen elért eredmény mellett legbüszkébbek a 2011-es cabernet sauvignon borunk 2016-ban elnyert Vinagora arany minősítésére és a TOP 10 vörösbor közé kerülésére valamint a 2016-os Kékfrankos Rosénk 2017-es Vinagora arany érmére és egyben a legjobb fajtabornak járó díjára vagyunk.

   

   

Foglalási feltételek

Mikóczi Pincészet

7149 Báta, Fő út 94.

Weboldal link: https://mikoczi.hu/

 

Előzetes bejelentkezés szükséges a +36 30 351 2020 telefonszámon!

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Borok, illatok, zamatok) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére