Leírás
6 tételes borkóstoló 2 fő + Hidegtállal vagy sajttállal fejenként
Ezen az etyeki borkóstolón nincs előre, szigorúan meghatározott borsor, a borász meglehetősen rugalmas, aminek köszönhetően akár az érkezés után ott helyben is össze tudjátok rakni a kóstolni kívánt borok listáját. Az biztos, hogy van miből válogatni, általában 10 fölötti borból áll a Füzik Pincészet szortimentje.
Ezen az etyeki borkóstolón összesen 6 bort fogtok megkóstolni, de ezt nagyon egyszerűen föl lehet tolni 8 borra, és hát miért is ne kóstolnál kettővel több bort, ha már erre jársz? Mert például Füzik Sanyi a tartályban készült, friss karakterű boraiból előszeretettel tesz a tölgyfahordóba is, így külön érdekesség az arra fogékonyaknak, hogy össze lehet hasonlítani ugyanannak a bornak a tartályos és a hordózott változatát is.
A borsorba érdemes beválogatni a sauvignon blanc-t, a chardonnay-t vagy a pinot noirt, és ezek közül valamelyiknek a hordós verzióját is. De van itt habzóbor is, és ha már a borsor és az élvezetek maximalizálásáról van szó, akkor nagyon ajánljuk a Füzik-féle hidegtálat és a helyi sajtműhely finomságaiból készült sajttálat is. A hidegtál annyira helyi, hogy konkrétan a pincénél történik a feldolgozás, és a borász saját receptje szerint készülnek a kolbászok és egyéb finomságok is.
A borospincébe is lemehettek, ahol láthatjátok hol és hogyan készülnek a Füzik borok, tartályok és hordók egyaránt lesznek itt. Sőt, ha szerencsétek van és van még bor a pincében, akkor Sanyi azt is megengedi, hogy tartály- vagy hordómintát kóstoljatok, úgy tartják, hogy ilyenkor a legjobb a bor…
• Körülbelül 2 óra hosszú
• Magyar vagy Angol nyelven
Gyertek az etyeki Öreghegyre a Füzik Pincészethez és kóstoljatok remek etyeki borokat!
Foglalási feltételek
FÜZIK PINCÉSZET
2091 Etyek, Öreghegy utca 68/a
Weboldal link: http://www.fetzerpince.hu/
Előzetes foglalás és bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek valamelyikén:
Telefonszám: 70 415 3127
E-mail cím: fuzikpinceszet@gmail.com
Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet örömök) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!