Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

8 tételes Bónis-Reitter borkóstoló a történelmi Pálos Pincében

Több generációs borászcsalád leszármazottjaként, várnakk titeket a történelmi Pálos Pincénél, hogy bevezessenek a soproni borvidék és a több száz éves pincerendszer titkaiba. 

     

[2]

Leírás

Bónis-Reitter borkóstoló a történelmi Pálos Pincében: 8 tételes borkóstoló sajttállal - 2 fő részére

Könnyű fehérek és hordóban érlelt vörösborok egy történelmi pincerendszerből, Sopronban. A Bónis-Reitter Borászat egy klasszikus családi borászat, nem mindennapi borokkal, gyertek és ismerjétek meg a boraikat és a soproni borvidéket! Kóstoljatok meg 8 soproni bort a könnyű fehérektől a hordóban érlelt vörösborokig,sajttálat a kóstolósor mellé, ennyi szép bor után jól fog esni.

   

A soproni borvidéket talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen ismert és elismert nemcsak itthon, hanem külföldön is. Főleg vörösborait szeretjük, de érdemes a soproni fehérborokat is megkóstolni. A prémium soproni Bonis-Reitter borkóstoló foglalást személyesen a borász és tulajdonos, Bónis Péter fogja tartani. A család mögött már több mint 70 éves borász múlt áll, a családi pincészet a soproni Pálos Pincében készíti a borait. Kezdésként körbe is vezet titeket Péter a több száz éves pincerendszeren. A körülbelül 2 órás soproni borkóstolón összesen 8 tételt fogtok megkóstolni. Betekintést nyerhettek 8 boron keresztül a soproni borvidék képességeibe. A borász nem csak töltögeti nektek a borait, mindegyikről mesél is, ennek köszönhetően nemcsak a borvidékről, hanem a Bónis-Reitter Borászat borkészítési folyamatairól is sok mindent meg fogtok tudni a kóstoló végére. A zweigelt és a pinot noir mellett jó eséllyel a Patrik Cuvée-t is kóstolhatjátok, amely pinot noir, kékfrankos és zweigelt házasításából született. Reméljük szerencsétek lesz és a Zoan nevű borral zárhatjátok a kóstolót, de hogy ebben mi van pontosan az maradjon titok és győződjetek meg róla személyesen Sopronban, a Bónis-Reitter Borászatnál! Fix borsort nem tudunk mondani, mert egy ilyen népszerű családi pincészetnél gyakran előfordul, hogy egy-egy népszerűbb tételt hamar elkapkodnak a borbarátok. Az biztos, hogy a Bónis-Reitter borkóstoló foglalás menete szerint a gyümölcsös, illatos, reduktív fehérborok mellett a prémium borcsalád vörösborait fogja nektek megmutatni Péter.

   

"A több mint 10 hektáron, Sopron legkülönbözőbb dűlőiben fekvő területeinket magunk műveljük. A természetes művelés mellett különös figyelmet fordítunk a terméskorlátozásra, valamint a kézi szüret során a fürtválogatásra. Pincénkbe csak egészséges fürtök kerülhetnek be, hiszen kizárólag abból készülhet minőségi bor. A mi hitvallásunk szerint a hagyományok és a modern technológia ötvözetéből születhetnek a mai modern kor legjobb borai. Előtérbe kerülnek a természetes borok. Szerencsések vagyunk, hiszen a Pálosok kiváló szakemberek lévén olyan pincét építettek, melynek klímája tökéletes a borkészítéshez."

   

   

Foglalási feltételek

BÓNIS-REITTER BORÁSZAT

9400 Sopron, Gesztenyés krt. 64.

Weboldal link: https://bonis-reitter.com/

 

Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek valamelyikén:

Telefonszám: +36 30 473 2965, +36 20 931 2776
E-mail cím: peter@bonis-reitter.com

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet örömök) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére