Leírás
Autentikus török főzőkurzus 1 fő részére
A török konyha nagyon hosszú múltra tekint vissza, a perzsa, kurd, arab, örmény valamint a mediterrán ízvilág is hatással volt rá. Az EASE Therapy kurzusán Erdal Ildikó kalauzol el a török gasztronómia varázslatos világába, és biztos, hogy tapasztalt idegenvezetőd lesz, hiszen 10 éven át élt Isztambulban.
A segítségével most ezeket az ételeket sajátíthatod el:
- Vörös lencse leves: A török konyha klasszikusa, gyorsan elkészül és a vöröslencsének nagyon sok jótékony hatása van, kiváltó növényi fehérje forrás és tele van vitaminokkal.
- Meze: A meze kifejezés magára az előételre utal. Törökországban több mint 300 különböző fajta létezik. Jellemzően csicseriborsót, tahiit, joghurtot, olívaolajat és zöldségeket tartalmaz.
- Dolma: A dolma azt jelenti “töltött”, rizzsel vagy darált hússal töltött zöldség vagy szőlőlevél.
- Köfte: A darált húst finomra vágott hagymával, zsemlemorzsával, fűszerekkel keverik össze, formázzák, majd grillen kisütik. Grillezett paradicsommal, paprikával, padlizsánnal tálalják.
- Pide: Ovális lapos kenyér feltétekkel, ami lehet sajt, darált hús, spenót, tojás.
- Sült rizspuding (sütlac): Tradicionális török édesség, krémes, égetett tetejű tejberizs.
A kurzus végén a helyben elkészített ételeket közösen el is fogyasztjátok. Kiscsoportos főzőkurzusaik téged is várnak szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt.
Kalandozz a török gasztronómiában Afiyet olsun-tól Ziyade olsun-ig. Törökország rendkívül gazdag gasztronómiával büszkélkedhet, a mediterrán klíma ideális termőhely a finomabbnál finomabb gyümölcsök és zöldségek számára. Több ezer kilométernyi tengerpartot és hegyvidéki fennsíkok sokaságát mondhatja magáénak, így nem csoda, hogy a változatos tájegységeken más-más ételek a jellemzők. A török gasztronómia leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, a paradicsom, a fokhagyma és az uborka, és szerencsénkre hazánkban is bővelkedünk ezekből az alapanyagokból. A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Leginkább használt fűszereik a petrezselyem, a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.
Foglalási feltételek
EASE Therapy - ÍZBISZTRÓ
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Weboldal link: http://www.easetherapy.hu
Aktuális időpontokról és időpontfoglalás végett érdeklődj e-mailben a hello@easetherapy.hu címen. Időpont lemondás vagy módosítás a választott dátum előtt 10 nappal korábban lehetséges. Bejelentkezést csak érvényes kártya kód megadásával tudunk elfogadni.
Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet örömök) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!
Partnerünk KATA körbe tartozó egyéni vállalkozó, ezért csak a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő magánszemély részére szóló számlát fog tudni kiállítani!