Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Daru Déli Dűlő borkóstoló vacsorával, szállással, a halászlé fővárosában

Ha valahol indokolt használni a „kézműves bor” kifejezést, akkor az a bácsszentgyörgyi Daru Déli Dűlő Borbirtok. Az apai ágon bunyevác származású Sümegi Dragan és felesége, Mónika – gyermekeikkel közösen – alig 2 hektáron gazdálkodnak, mégis elismert szereplői a térségi (bor)kulturális és turisztikai életének.

     

[7]

Leírás

Daru Déli Dűlő 5 tételes borkóstoló vacsorával a halászlé fővárosában, szállással 2 fő részére

-  vacsorával egybekötött 5 tételes borkóstolót 2 fő részére
-  dülőtúra: a birtok melletti szőlőkben.
-  Szállás: 1 éj/ 2 fő (A szállás eredeti stílusban felújított parasztházban, 2 ágyas szobákban.)

Gyertek Bajára, a halászlé fővárosába, ahol 5 boron keresztül mutatja meg nektek Sümegi Dragan, a Daru Déli Dűlő Borbirtok borásza, hogy mire képes a hajós-bajai borvidék. A pincebemutatóval egybekötött borkóstolón a hordókból fogjátok a vörösbort kóstolni. A gyönyörű faajtón belépve és a lépcsők aljára érve rögtön a kóstolóhelyiség fogadja a vendégeket, ahol már látni fogod a kóstolósort, és rögtön helyet is foglalhattok. Az első tételeket itt fogjátok megkóstolni, ezek nagy valószínűség szerint egy könnyed Bianka, illetve egy illatos, üde cserszegi fűszeres lesznek.

   
Bemutatják a szőlőfeldolgozás eszközeit, az erjesztés és érlelés folyamatát, ezen kívül dülőtúrán vehetnek részt vendégeik a birtok melletti szőlőkben.

    
A bajai Daru Déli Dűlő borkóstoló foglalás menete szerint 5 bort fogtok megkóstolni ezen a klasszik borkóstolón, és a már előbb említett 2 könnyű fehérbor, valamint egy rozé mellett két vörösbort is megismerhettek a Daru Déli Dűlő Borbirtoktól. Ez egyrészt jó hír azoknak, akik vörösborosok, másrészt ennek a kóstolónak az egyik különlegessége, hogy a vörösborokat jellemzően nem a kóstolóhelyiségben, hanem a pincetúra közben kóstoljátok meg. Ráadásul rögtön a hordóból kerülnek a poharakba a vörösborok, miközben Dragan, a borász körbevezet titeket a pincében. Így tényleg, szó szerint ott kóstolhatjátok meg a borokat, ahol azok születnek.

   
Körülbelül 2 óra hosszú a program.
A programhoz választható plusz elemként a fürdődézsa használata, melyben a parajdi só jótékony hatásait élvezhetik a vendégek. Ennek ára 12.000 Ft, amely az alapcsomagban nincs benne.

   

2017 óta működik bajai bemutató pincéjük kisebb-nagyobb családi és céges rendezvények számára. Biankájuk, kékfrankos rozéik nemzetközi versenyeken is aranyérmeket hoztak. 2015-ben az övék lett Bács-Kiskun megye rozé bora, 2015-ös kadarkájuk pedig – amelyből borcsokit is alkottak – 2016-2018-ban Prémium díjat kapott. Nem csak az ízek világában vállalnak idegenvezetést: a környékbeli kirándulások tekintetében szintén rájuk bízhatjuk magunkat.

Foglalási feltételek

DARU DÉLI DŰLŐ BORBIRTOK

6511 Bácsszentgyörgy, Sarok utca 3.

Weboldal link: https://www.facebook.com/DaruDeliDulo/

 

Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőség valamelyikén:
Telefonszám: (30) 523 4472
E-mail cím: darudelidulo@gmail.com

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Páros Pihenés) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére