Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lankamesék – budafoki sétatúra borkósolóval

A Budapest Városművek programjai ablakok, melyeken át a város, mint szellemi tér egy-egy szelete válik láthatóvá.

     

[9]

Leírás

Sétatúra borkóstolóval max 2 fő számára

A séta hossza 2,5 óra.

Találkozó: XXII. kerület Savoyai Jenő tér

A ma ismert főváros XXII. kerülete valaha önálló községként, majd városként működött. És nem is akárhogyan: borgőzös évtizedek határozták meg lakosai életét. A szőlészet és borászat kialakulásába, tündöklésébe és bukásába, de legalábbis a történelmi erők nyomása alatti átalakulásába tekintünk be sétánk során. Bejárjuk az egykori szőlők területét, megemlékezünk a borkészítőkről, pezsgőgyárakról, borkereskedőkről, megismerjük a pincék világát.

   
Sétánk második felében Törley József, Magyarország egyik legnagyobb hatású self-made pezsgőgyárosának méltatlanul elfeledett és elhagyatott nyughelyét, a bizánci-szecessziós műemlék Mauzóleumot látogatjuk meg.

   
A programot Budafok közösségi pincéjében zárjuk, ahol Bitai Gergely borász, sommelier és a Promontorium Borlovagrend nagymestere egy pohár bor mellett bemutatja azt az egyedülálló civil kezdeményezést, mely a Törley Mauzóleum megmentését tűzte ki célul.

   

Foglalási feltételek

Budapest Városművek

Budapest

Weboldal link: https://varosmuvek.hu/

 

Előzetes bejelentkezés: info@varosmuvek.hu, +36 20 33 25 489

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Borok, illatok, zamatok) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére