Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Páros 5 tételes Buzál-Mórocza borvacsora Etyeken

Az etyeki Buzál-Mórocza Pincészet igazi tradicionális családi pincészet, ma is az 1872-ben épült, szintén már akkor is a család tulajdonát képező borospincében dolgoznak.

     

[2]

Leírás

Buzál-Mórocza 5 tételes borkóstoló, 2 fős borvacsora

Választható: hidegtál vagy főtétel (melegétel)

Gyertek az etyeki Öreghegyre, nézzetek szét egy 19. századi pincében és kóstoljatok príma etyeki borokat! Kóstoljatok meg 5 etyeki bort egy kis borfalatkákkal, és ismerjetek meg egy régi borászatot. Ahogy megérkeztetek, rögtön meg is kóstoltok 2 bort, miközben a borászok bemutatják a családi pincészetet és el is mesélik az alapvető és érdekes információkat a kóstolt borokról.

   

Összesen 5 bort fogtok megkóstolni ezen a borkóstolón, és bár kóstolni végig a kóstolóteremben fogtok, a második bor után érdemes követni a borászt a borospincébe. Ezt a pincét 1872-ben építették, ráadásul a tulajdonos szépapja, így talán már nem is kell tovább ragozni, hogy mennyi mindent tudnak itt mesélni Etyekről, a 19. században épült pincéről és a bemutatott borokról. Egy ilyen régi borospince már önmagában is igazi élmény egy borbarátnak, pláne, hogy a hordós tételek mellett látni fogtok itt érdekes és értékes borokkal megpakolt bormúzeumot is. Itt a családi borászat muzeális borai mellett a saját borgyűjteményüket mutatják be nektek, szép magyar és külföldi borok mellett például egy 1920-as Tokaji Aszú is látható itt. A régi pince után folytatjátok a borkóstolót a maradék tételekkel, és ha kedvetek tartja, akkor kinézhettek a szőlőbe is.

   

Bár ennek a borkóstolónak a borkorcsolya is a része, választhattok hidegtálat vagy meleg főtt ételt. A hidegtálon a család által készített „disznóságok” vannak: nagyon finom sonka, kolbász és szalonna kóstolható így a borok mellé. Vagy amennyiben meleg ételre vágytok, kóstoljátok meg hagyományos sváb ízeket, kicsit új köntösben!

A program körülbelül 2 óra hosszú.

   

   

"A borászkodást családi hagyományként folytatjuk. Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blance, Olaszrizling fajtákat termelünk. Reduktív, illetve fahordós erjesztést alkalmazunk. Az idei évtől a borkóstolás mellett falusi turizmus keretében 12 fő részére szálláshelyet is biztosítunk 4 napraforgós minősítéssel rendelkező vendégházunkban. Gyertek és kóstoljatok meg 5 etyeki bort nálunk az Öreghegyen!"

   

Foglalási feltételek

BUZÁL-MÓROCZA PINCÉSZET ÉS SZÁLLÁSHELY

2091 Etyek, Öreghegyi út 2004.

Weboldal link: https://www.facebook.com/buzalmorocza/?locale=hu_HU

 

Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek valamelyikén:
Telefonszám: 70 617 6427
E-mail cím: buzal71@gmail.com

Foglaláskor add meg a Te Napod élménykártyán szereplő kategóriát (Gourmet örömök) a beazonosításhoz. Te Napod élménykártyádat, ami tartalmazza az egyedi kódodat vidd magaddal és add át a helyszínen a szolgáltatónak!

Az oldal tetejére